Dnešní datum: 30. 12. 2004   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Odkazy |
   
  Hlavní menu


Home Hlavní stránka
Seznam rubrik Seznam rubrik
Antény
Diplomy
Historie
Humor
Informace
Inzerce
Kontejner
Názory a ohlasy
Provoz na KV pásmech
Předpisy
Software
Technika
Telegrafie
Závody
Download Download
Odkazy Odkazy
Setkání Setkání
Ankety Ankety
TOP 15 TOP 15
Registrace čtenářů Registrace čtenářů
Vyhledávání Rozšířené vyhledávání


  HAM RADIO není CB!

Iniciativa proti přeměně amatérského vysílání v CB


  Ekvivalenty tranzistorů

Tranzistor



Katalog více, než 3200 součástek najdete zde.


  HAMRADIO.CZWEB.ORG

HAMRADIO.CZWEB.ORG


* Je čas na změny
Vydáno dne 13. 06. 2004 (351 přečtení)

V říjnu t.r. se uskuteční sjezd Českého radioklubu. Rádi bychom, aby to nebyl sjezd formální, ale aby se k problémům diskutovalo a aby bylo zvoleno nové, minulostí nezatížené, vedení našeho spolku. To se nemůže podařit bez Vaší aktivní účasti.



Co se nám nelíbí?

  1. Mezi členy nejužšího vedení ČRK nejsou všeobecně uznávaní, minulostí nekompromitovaní radioamatéři, současné vedení je naopak jednou z hlavních příčin skutečnosti, že ČRK není všemi respektovaná prestižní organizace.
  2. Kolektivní členství. Stávající volební systém pomocí delegátů prakticky zbavuje většinu členů možnosti mluvit do klubových věcí.
  3. Fungování QSL služby. Tato naprosto nejdůležitější a základní radioamatérská potřeba zdaleka nefunguje kvalitně. Některé lístky leží na QSL službě skoro rok, než jsou odeslány. Mnoho balíků je odesíláno na špatné adresy a vrací se. Na QSL službě není zaveden internet a QSL manažer (který je protěžován současným předsedou) s ním stejně neumí pracovat. V době jeho nemoci bylo za dva měsíce odesláno stejné množství lístků, jako on odesílá za rok.
  4. Fungování klubu ve zcela nevyhovujících prostorách. Klub je proto klubem, že je místem pro setkávání lidí. Stávající kanceláře ČRK nemohou takovou funkci plnit a také jí neplní. Připomínají svojí neútulností spíše kanceláře krachujícího JZD.
  5. Neinformování členů, kteří nemají přístup k internetu, o naprosto zásadních věcech. Vedení ČRK podalo na MI návrh na revoluční „překopání“ tříd. Tento návrh, podaný v prosinci, se vůbec (ani jeho podstata) neobjevil v klubovém časopise a přitom se podstatně liší od návrhů předchozích. Podstatou tohoto návrhu je přesun držitelů tříd C a D do tř. B bez jakýchkoliv zkoušek. Ať již se na tento návrh díváte jakkoliv, měli jste být v klubovém časopise o něm informováni.
  6. Financování QSL služby pro nečleny ČRK. Nečlenové ČRK, kteří posílají málo lístků jsou diskriminováni proti těm, co posílají tisíce lístků ročně. Financování QSL služby není zcela odděleno od ČRK.
  7. Klubový časopis by mohl mít mnohem lepší úroveň. To souvisí s nedostatkem kvalitních autorů, tento nedostatek zase souvisí s neochotou těchto autorů psát do klubového časopisu, pokud existuje stávající vedení.
  8. Plné členství v klubu je otevřeno komukoliv, stačí se prohlásit za „přítele amatérského vysílání“. Netřeba být koncesionářem, ani RP.

Co se nám líbí:

  1. Zodpovědné chování stávající rady ve věcech zhodnocování kapitálu, který ČRK vlastní. Rada v minulosti nepodlehla svodům typu kampeliček a finanční kapitál zhodnocovala prakticky bez rizika.
  2. Webové stránky ČRK.

Co chceme:

  1. Zvolení nového, všemi radioamatéry respektovaného vedení spolku. Zcela zásadní je nezvolení „tvrdého jádra“ současného vedení, tj. OK1MP, 1XU, 1VJV, 1VEY, OK2ON.
  2. Změna postsvazarmovského názvu ČRK na radioamatérům příslušející, historický a tradiční název „ČAV“ (Českomoravští /Čeští, Českoslovenští - věc diskuze/ Amatéři Vysílači).
  3. Důstojné zastoupení Moravy v nejužším vedení spolku. Současnou optimální představou je uznávaný radioamatér z OK2 jako předseda spolku, přičemž místopředseda z Prahy bude vykonávat nutnou práci a zastupování spolku před státními orgány a v IARU.
  4. Zrušení kolektivního členství. Každý zodpovídá sám za sebe a za svůj hlas. Samozřejmě každého může zastupovat na sjezdu kdokoliv, ale bude muset mít jasnou písemnou plnou moc. Tak se nebude moci stát, že za Vás bude někdo hlasovat a vy nebudete vědět jak a pro co, či proti čemu.
  5. Při výchově nových amatérů klást důraz na jejich kvalitu, nikoliv na kvantitu. Vytvářet motivační prostředí a podmínky pro zvyšování kvalifikace a nikoliv pro vznik koncesionářů tř. D jako účelu. Aktivně seznamovat s naši činností širokou veřejnost a aktivně hledat nové zájemce o radioamatérskou činnost.
  6. Nalezení nových vhodných a reprezentativních prostor. V těchto prostorách musí být místo na setkávání členů, členům přístupná knihovna s kopírkou (nečlenům za poplatek), malé muzeum historie, vysílací středisko, kancelář tajemníka, zasedací místnost a QSL služba. Kvalitní připojení k internetu ve všech prostorách, v klubovně volně přístupné členům.
  7. Vedením QSL služby pověřit zaměstnance, radioamatéra, uznávaného ve světě, s výbornou znalostí angličtiny a práce na internetu. Pověřit jej i vedením diplomové agendy. Dojednat a zřídit check point pro DXCC.
  8. Zcela a naprosto průhledně oddělit financování QSL služby od financování spolku. Pokusit se získat na provoz QSL služby sponzory, na oplátku uvádět jejich reklamu na obálkách, používaných QSL službou.
  9. Nezříkat se dotací od státu na výchovu mládeže a peněz plynoucích ze Sazky. Je naivní předpokládat, že v případě jejich odmítnutí by tyto peníze mohly jít třeba na nějaké nadační fondy. Jen je třeba je lépe a efektivněji využít.
  10. Zpřísnění podmínek pro členství ve spolku. Plné členství s hlasovacím právem přiznat pouze koncesionářům a RP. Pro ostatní zřídit tzv. přidružené členství bez hlasovacích práv.

Souhlasíte s námi? Nebo nesouhlasíte? Přijďte diskutovat a hlasovat na sjezd. Přihlášku na sjezd musíte zaslat poštou nebo mailem na sekretariát ČRK nejpozději do 20. srpna 2004. Pokud s námi souhlasíte a přesto se nemůžete zúčastnit, prosíme o podepsání plné moci s úředně ověřeným podpisem pro kohokoliv z nás. Do konce června 2004 Vám představíme naši úplnou kandidátku na místo předsedy i členů rady a revizní komise našeho spolku.

73!

OK1UU    tel. 603 452 482    ok1uu@arrl.net    Jan Švarc, P.O.Box 3, 160 12 Praha 612
OK1CF, OK1HH, OK1DXD, OK2BFK, OK1WC, OK1SOM, OK1AU

(Zde uvedené značky znamenají, že jejich majitelé jsou spoluautory tohoto dokumentu, nebo s tímto dokumentem souhlasí. Není to seznam kandidátů do rady.)



Související články:
ZAMYŠLENÍ OK2PO (17.09.2004)
Také tak se bojuje... (14.08.2004)
Pohled do historie sjezdů (1) - VIII. sjezd Svazarmu (11.07.2004)

( Celá tisková zpráva | Informační e-mailVytisknout článek | Zdroj: ok1uu )

  REKLAMA
WebZdarma.cz

  Online přihláška ČAV

ČAV Zde se můžete on-line přihlásit do ČAV. Nazavazujete se tím k placení žádných členských příspěvků ani vstupního poplatku!


  Aktuálně

21.12.2004: Moon contest
aneb večerní setkání na 3,5 - 144 -432 MHz pro HAMy s charakterem sovy. MOON contest

11.10.2004: OK/OM Contest
je nyní podporován i v nové verzi programu Win-Test, který rovněž spolupracuje se známým příslušenstvím slovenské firmy microHam.

16.08.2004: Nové fórum!
Pokud si chcete podebatit o transceiverech nebo jiných technických věcech, tak navštivte nové fórum, které založil Karel, OK1DNH. Najdete ho zde.


  Seznamy IOTA
Vygenerujte si vlastní seznam IOTA s azimutem a vzdáleností z vašeho QTH. Stačí zadat vlastní lokátor a vybrat kontinent. Seznam si můžete stáhnout nebo vytisknout dle potřeby. Klikněte zde.

  Doporučujeme

Ačkoli zde není nic radioamatérského, najdete tu mnoho o radioamatérech.


D-FENS


  Kalendář
<<  Prosinec  >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

 Dnešní datum: 30. 12. 2004   | Hlavní stránka | Seznam rubrik | Download | Odkazy |
   

Web site powered by phpRS  Optimalizováno pro rozlišení 1024 x 768 bodů. Stránka používá redakční systém phpRS.