Sdělení OK1VEI týkající se převzetí OK-VHF DX Top-listu a poznámka OK1VPZ

-----Original Message-----
From: Junek Pavel [mailto:ok1vei@atlas.cz]
Sent: Wednesday, January 13, 2010 11:52 AM
To: ok_list@crk.cz; ok_vkv_list@crk.cz
Subject: [ok_list] OK VHF-UHF-SHF TOPLIST

 

DR OMs

Podmínky žebříčků jsou nastaveny tak, aby vyhovovaly pro všechny pásma, tj jak pro 50MHz, tak i pro 47GHz. Další důvod je kontinuita s žebříčky sestavovanými dosud Milanem OK1FM. Žebříčky za těchto podmínek jsou běžné v EU i v WW - např. velmi populární žebříček v Dubusu.

Žebříček je bez EME QSO, protože pro EME vede TOPLIST Zdeněk OK1DFC zvlášť a pokud chce někdo být v žebříčku společně s EME stanicemi, tak má možnost na http://www.vhf-dx.net/top.html , zde se uvádí čtverce za všechna QSO.

Proč ze stejného QTH a ne celé ČR či alespoň čtverce? Na 50MHz je to skoro jedno, odkud v ČR dotyčný vysílá. Na 144MHz není velký rozdíl, jestli vysílám z Klínovce či Spáleniště v Krušných horách, ale už je rozdíl oproti Lysé hoře, proto by asi mohl být stejný čtverec, ale již to není jedno na MW pásmech nad 10GHz - např na 24GHz se z JN69XX do Krkonoš dovolám, ale z Čerchova (JN69JJ) už ne - vyzkoušeno. A mít podmínky pro každé pásmo zvlášť?

Takže, pokud Vám podmínky TOPLISTu http://www.ok1vei.com/top.htm vyhovují, pošlete prosím hlášení a pokud jste již v TOPLISTu uvedeni, pošlete prosím info o změnách. Budu rád i za informaci, že se stav nezměnil.

Děkuji.

73! Pavel OK1VEI

_______________________________________________________________________________________________________________

Ahoj Pavle. Promin, ale:  pokud chces, aby to korespondovalo s doporucenimi IARU, mely by se do zebricku pocitat QSO z jednoho velkeho ctverce spise, nez z jednoho QTH. BTW, co to je jedno QTH? Pokud vysilame ze Spaleniste z bunkru (JO60JJ), je to prece jednoznacne jine QTH, nez vysilani ze Spaleniste z baraku (JO60KJ), byt je to od sebe cca 400m. Stejne tak tady v Praze 8, kdyz vysilame z Kurkovy 1211, nebo ze Simunkovy 1609. Je to od sebe taky jen par stovek metru a je to ve stejnem malem ctverci, ale je to samozrejme jine QTH, zapsane v povolovaci listine! A mimochodem, kdyz uz jsme u tech absurdit - nekteri si do zebricku svych QSO, vedenych dosud OK1FM, pocitali, pokud se neco nezmenilo v poslednich tydnech, jak ty historicke QSO (treba z Krusnych hor), tak i ty nove z domova.  Ale aby bylo jasne - nekritizuji, je to jen pripominka a udelej si to, jak sam uznas za vhodne. Jen by bylo vhodne oznamit, jak to budes detailne pocitat a co udelas s historickymi vysledky, kde neni jasne za jakych podminek byly dosazeny, respektive byly dosazeny v rozporu se soucasnymi pravidly. 73 Vlada

_______________________________________________________________________________________________________________

Pokud ma nekdo k vas nejake pripominky, ci poznamky k vyse uvedenemu, muze ostatnim sdelit svuj nazor tady.