Další zklamání "z dílny" ČRK?

Jste snad zklamáni postupem zástupců ČRK, kteří ve prospěch naší početné VKV radioamatérské veřejnosti zřejmě ve věci návrhů pro jednání na další konferenci IARU v chorvatském Cavtatu opět nic nepřipravili a tedy ani nepředložili k veřejné diskusi? Víte ale, že tím ignorovali výzvu VKV manažera tohoto mezinárodního radioamatérského sdružení?

Anebo, ještě hůře, že snad dokonce opravdu něco připravili a OE1VSV poslali, ale nikoho z radioamatérské veřejnosti o tom neinformovali?

Anebo že v ČR není žádná záležitost, týkající se VKV radioamatérského provozu, kterou by stálo za to projednat na mezinárodním poli?

Ale kdež! Nic takového. Nebuďte těmito kroky představitelů ČRK rozčarováni. Nemá to smysl, Jde totiž v rámci zmíněného sdružení víceméně o pravidlo. Názory naší radioamatérské veřejnosti, zejména té, která se věnuje DX provozu na VKV, totiž představitele ČRK zajímají jako loňské sněhy.

Pokud se proto chcete dozvědět o dění v IARU více, než co k vám propustí funkcionáři tohoto polomilitantního spolku, případně pokud sami chcete předložit váš vlastní návrh pro jednání VKV komise IARU, doporučujeme napříště raději využít vynikající možnost přímé registrace jednotlivců, tedy i nečlenů ČRK, přímo u VKV skupiny v IARU.

Pro zajištění registrace postupujte prosím tudy:  http://www1.oevsv.at/mailman/listinfo/iaru_c5

Tato registrace vám napříště zajistí, když už nebudete mít zájem o předkládání vašich návrhů, alespoň možnost získávání informací o jednání VKV skupiny IARU regionu I. A že jde docela často o dost napínavé čtení, se můžete přesvědčit v archívu dokumentů, které se k jednání této pracovní skupiny IARU váží.


Jak známo, českým VKV radioamatérům ČRK dlouhodobě spíše škodí, než prospívá. Pokud tedy máte zájem o kvalitní radioamatérský provoz na VKV pásmech, zařiďte si své záležitosti, mezi které patří i na ČRK nezávislý zdroj informací o dění v IARU, proto napříště raději sami. Pokud tím nic nezískáte, jistě tím nic neztratíte.

73 vpz