Report OK1DIX z ARI EME Contestu - Spring 2019 (11-12.5.2019)

Vynikající podmínky v sobotu, které byly bohužel trochu rušené občasným elektrickým deštěm, což ovlivňovalo zejména CW spojení,  kde na rozdíl od digitálu nemá noise blanker takovou účinnost.
Byla trochu slabší účast stabilních stanic zejména z I, což je při ARI Contestu s podivem. Chyběli např. I3MEK, IK2DDR, I2SVA, IQ2CU   a IW4ARD. I2FAK se mihl na pásmu jen na chvíli udělal pár stanic, asi initů a zase zmizel bez šance na spojení. Výsledkem je, že na CW nemám jedinou stanici z Itálie, což je u ARI Contestu politováníhodné.
Na CW též chyběly některé známé stanice. Postrádal jsem SM7GVF, SP7DCS, SM4GGC i LZ1DP, který byl jen na digitálu. Zastoupil je však neobvyklý počet stanic z G, G4SWX, G4DHF, G8RWG, G4CDN a G4DML. 
Vzhledem k výborným podmínkám byly krásné CW signály od všech stanic, VK5APN nebo UA3PTW hýbaly S-metrem na 559. Mnohé další jsem přemlouval, ale podařilo se mi to jen u DL3YCX, který si tak udělal první CW EME QSO.
V neděli už bylo o maličko více šumu od Měsíce, ale zase se objevily některé nové mimoevropské stanice jako TR8CA, KC1BB, ND4X, WQ5S, AI1K, AA5C, N1AV, VK2VQ, FR8QP, LU5BOJ nebo CU3EQ.
Konečný počet spojení je prakticky stejný jako loni na podzim, ale výsledek je slabší kvůli chybějícím italským násobičům na CW.

Digi: 110 QSO
CW: 16 QSO

73 DIX