AMSAT-NAAMSAT News Service

Special Bulletin: December 14, 2000

SPOJENI S DRUZICI AMSAT OSCAR 40 JE PRERUSENO

(Poznamka OK1VPZ: zadna nova informace do vecera pondeli 18.12 .00 >>> znamena to snad, ze projekt Phase III.D zkrachoval ? Co se vlastne stalo na obloze ? Nedoslo nahodou k explozi pohonne jednotky ? Doufejme, ze nikoli....)

AMSAT Special Bulletin

(volny preklad OK1VPZ)

AMSAT-DL President (a vedouci projektu druzice P3D ) Dr. Karl Meinzer, DJ4ZC, a AMSAT-NA President Robin Haighton, VE3FRH, informovali  ANS (AMSAT NEWS SERVICE) o soucasnem stavu druzice AMSAT OSCAR-40:

AO-40 Telemetricke vysilani se prerusilo
Skupina vyvojovych pracovniku prosetruje pricinu

Pocatkem stredy 13.prosince bylo preruseno telemetricke vysilani z druzice AO-40, a to behem prace  maleho pohonneho motoru o tahu 400 N.  Vyvojovi pracovnici  AO-40  zahajili  vysetrovani priciny. V soucasne době se ceka  na  zasah  urciteho software, který  je soucasti  palubniho vybaveni a který by mel  v sobotu 16.prosince odstartovat  tzv. zajistovaci  „command assist“ routinu, která by mohla obnovit komunikaci s druzici. Tento postup nyní nabizi asi nejlepsi moznou sanci  k obnoveni komunikace a tak ziskani dukazu, resp. informaci o poruse, která zpusobila zastaveni vysilani telemetrie.

Pokud ziskame vice informaci, neprodlene vam je poskytneme.

podepsani

Dr. Karl Meinzer, DJ4ZC (and) Robin Haighton, VE3FRH
President AMSAT-DL   President AMSAT-NA

Stay tuned to ANS for additional bulletins from AMSAT, the official source for information on AMSAT OSCAR-40.

[ANS thanks AMSAT-NA and AMSAT-DL for this information]


Please send any amateur satellite news or reports to the ANS Editors at ans-editor@amsat.org, or to ANS Editor Dan James, NN0DJ, at nn0dj@amsat.org.

Return to top


This AMSAT News Service special bulletin was edited by AMSAT  News Service editor Dan James, NN0DJ.

AMSAT Top